Zbulohet Lista E 10 Flamujve Më Të Vjetër Në Botë, Ja Ku Renditet Flamuri Shqiptar


Të gjurmosh origjinën e saktë të çdo flamuri nga e gjithë bota mund të jetë e vështirë pasi shumë prej tyre nuk kanë histori konkrete . Disa nga flamujt më të vjetër kanë histori që bazohen në legjenda, të cilat mund të mos jenë të sakta historikisht. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Për më tepër, flamujt shpesh pësojnë disa ndryshime dhe është e rrallë që flamuri i një vendi të duket i njëjtë me atë që ishte kur u përdor për herë të parë. Pavarësisht nga këto sfida, ne kemi përpiluar një listë që përfaqëson më së miri atë që besohet gjerësisht se janë flamujt më të vjetër në botë. LISTA E FLAMUJVE Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

4.Shqipëria, Viti i parë i përdorur: c.1443, ndoshta më herët, Viti i Miratuar Zyrtarisht: 1912, Ngjyrat kryesore: E kuqe me një shqiponjë të zezë dykrenare Imazhet e një shqiponje të zezë dykrenare në një sfond të kuq u përdorën nga familjet fisnike të Shqipërisë që nga Mesjeta. Këto familje huazuan shqiponjën dykrenare nga flamuri i Perandorisë Bizantine.

Projektimi i flamurit modern të Shqipërisë gjurmohet drejtpërdrejt në stemën e Shtëpisë së Kastriotit. Gjergj Kastriot Skënderbeu përdori një flamur të kuq me një shqiponjë të zezë dykrenare kur drejtoi një revoltë kundër Perandorisë Osmane që rezultoi në pavarësinë e Shqipërisë. Që atëherë, simboli i shqiponjës dykrenare është ripërdorur nga nacionalistët shqiptarë sa herë që vendi ka Iuftuar për pavarësinë e tij. Flamuri u miratua zyrtarisht në 1912. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Zbulohet Lista E 10 Flamujve Më Të Vjetër Në Botë, Ja Ku Renditet Flamuri Shqiptar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*