Zv/kryeministri bullgar: Deri në vitin 1944 nuk ka pasur komb maqedonas, e krijuan jugosllavët


Zëvendëskryeministri bullgar, Krasimir Karakaçanov kishte theksuar se deri në vitin 1944 nuk ka pasur komb maqedonas, por kjo u krijua pas 45 nga jugosllavët. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU P0 5HT

“Në regjistrimin e fundit të popullsisë në Bullgari ka nga ata që janë shkruar si marsoidë, eskim dhe këta përbëjnë disa mijëra. Çka do të thotë kjo, që ne ti pranojmë? Ju lutem, ne deri tani kemi folur se deri në vitin 1944 nuk ka pasur komb maqedonas. Për çfarë kombi të flasim, kur identiteti nacional maqedonas u krijua në Jugosllavi”, ka theksuar Karakaçanov.

Ai ka folur edhe për figurën historike të Goce Dellçev, duke thënë se ai është bullgar dhe se historia nuk duhet të manipulohet. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Be the first to comment on "Zv/kryeministri bullgar: Deri në vitin 1944 nuk ka pasur komb maqedonas, e krijuan jugosllavët"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*