Zv/Kryeministrja E Bullgarisë: “Në Maqedoni Ka Mbi 100.000 Bullgarë”


Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Punëve të Jashtme të Bullgarisë, Ekaterina Zakharieva për “BNT” thotë se është e papranueshme që në shekullin e 21 dikush të mos pranojë të drejtën e vetëvendosjes. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Zakharieva tha se Bullgaria e qëndrueshme në politikë dhe kërkoi drejtësi për bullgarët në Maqedoni. Ajo tha se në Maqedoni ka 100 mijë shtetas bullgarë dhe shpesh herë janë të fr1kësuar. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

“Ne reagojmë për çdo rast dhe shpresojmë kjo të mos përsëritet. Mbi 100 mijë qytetarë kanë edhe shtetësi bullgare dhe ndonjëherë janë të fr1kësuar. Megjithatë është e papranueshme që në shekullin e 21 të mos pranohet e drejta e vetëvendosjes”, tha Zakharieva. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Be the first to comment on "Zv/Kryeministrja E Bullgarisë: “Në Maqedoni Ka Mbi 100.000 Bullgarë”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*